Unable to compile, build isn't started

General questions regarding the usage of CodeLite
cubancigar11
CodeLite Enthusiast
Posts: 11
Joined: Tue Mar 04, 2014 3:03 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Unable to compile, build isn't started

Post by cubancigar11 » Tue Mar 04, 2014 3:10 am

Hi!

Around a month ago I started using CodeLite for C++ development. Nothing fancy, just learning. During this time I have used CodeLite on Windows and Linux both and it has worked almost flawlessly.

Today I changed my WM from KDE to FVWM, and now I am unable to start the build process. If I go back to KDE it works. If I am in FVWM, pressing F7 doesn't do anything. I get an option to 'Stop Build' after that, though even that doesn't work. If I look into process list, I don't see g++ being launched.

What could be the problem? Does CodeLite depend on any environmental variables being set?

Your codelite version: 5.4
Is it a self compiled version of codelite: Default Kubuntu version.
Your OS: Kubuntu 13.10
Compiler version: Default kubuntu version (4.8.1)

Build window output: nothing
Last edited by cubancigar11 on Tue Mar 04, 2014 11:04 am, edited 1 time in total.

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6058
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by eranif » Tue Mar 04, 2014 10:59 am

Not as far as I know. What happens if u try and start the build process manually?
Exactly as codelite does it... ( the line that starts with /bin/sh in the build pane)


Other than that please make sure you provide your full info as provided by the how to post forum thread

Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

cubancigar11
CodeLite Enthusiast
Posts: 11
Joined: Tue Mar 04, 2014 3:03 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by cubancigar11 » Tue Mar 04, 2014 11:05 am

Thanks, I have updated the post accordingly.

The build works fine from the terminal.

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6058
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by eranif » Tue Mar 04, 2014 11:15 am

I am still missing the build output and the what you managed to execute.
Can you please paste the output of the build pane ?

And what you successfully managed to run from the command line?

Thanks,
Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

cubancigar11
CodeLite Enthusiast
Posts: 11
Joined: Tue Mar 04, 2014 3:03 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by cubancigar11 » Tue Mar 04, 2014 7:55 pm

Hi!

The build pane is empty.

The I have another problem that I just found:
When I open codelite, Retag options are greyed out.

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6058
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by eranif » Tue Mar 04, 2014 8:55 pm

I have no idea what is wrong on your machine.
I will have to install your wm and try it out

Another option is that you build and debug codelite

Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

cubancigar11
CodeLite Enthusiast
Posts: 11
Joined: Tue Mar 04, 2014 3:03 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by cubancigar11 » Wed Mar 05, 2014 11:09 am

Hi!

I tried to debug codelite but couldn't really follow through. Need more technical training :(

Anyway, the problem seems to be with wxWidgets and the gtk theme it is trying to use. When the problem occurs, CPU usage becomes 50% codelite and 50% X server.
My hypothesis is that KDE does something special to enable KDE like theme for gtk based applications. It works fine when in KDE but when using FVWM, this 'special something' is not done and the theme is not initialized properly. I will check it in more detail when I get home and will update here.

User avatar
eranif
CodeLite Plugin
Posts: 6058
Joined: Wed Feb 06, 2008 9:29 pm
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by eranif » Wed Mar 05, 2014 3:33 pm

Have you tried settings different theme? for exmaple, I am using KDE with Railigh (it always work with this theme ;)

Eran
Make sure you have read the HOW TO POST thread

cubancigar11
CodeLite Enthusiast
Posts: 11
Joined: Tue Mar 04, 2014 3:03 am
Genuine User: Yes
IDE Question: C++
Contact:

Re: Unable to compile, build isn't started

Post by cubancigar11 » Wed Mar 05, 2014 9:56 pm

Just tested. Changing theme from oxygen-gtk to 'Default' (I don't have Raleigh :cry: ) works.

Post Reply